Muotoilija Liina Blom

Mitä teemme?

Tekstiilitaiteilijat TEXO:n tavoitteena on tehdä suomalaista tekstiilitaidetta tunnetuksi ja edistää suomalaisten tekstiilitaiteilijoiden ammatillista yhteistyötä taiteen, muotoilun, kaupan ja tutkimuksen alueilla sekä luoda jäsenilleen uusia mahdollisuuksia ja toimintatapoja työnsä esittämiseen.

TEXO ARCHIVES videot

esittelevät texolaisten monipuolista työnkuvaa.

Vuonna 2016 TEXO täytti 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin tekstiilitaiteen 10. triennaali.

TEXO:n jäseniä sekä heidän tekemäänsä työtä yhdistävä tekijä on tekstiili. Teollisuuden palveluksessa työtehtävät sisältävät mm. kudottujen ja neulottujen tuotteiden suunnittelua sekä painokankaiden kuvio- ja kuosisuunnittelua. Suunnittelu voi kohdistua myös muista materiaaleista valmistettujen tuotteiden kuviointeihin ja pintoihin.

Taide- ja käyttötekstiilit ovat osa jokapäiväistä elinympäristöämme, jonka toimivuuden ja viihtyisyyden luomiseen tarvitaan vahvaa ammattitaitoa.

Tekstiilitaidetta tekevä taiteilija suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä taideteoksia ja pitää säännöllisesti yksityisnäyttelyitä sekä osallistuu kansallisiin ja kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin. Tekstiilitaiteen kenttään kuuluu myös julkisen tilan tekstiilitaide ja esimerkiksi kirkkotekstiilien suunnittelu ja valmistus ovat toimialan tärkeä tehtäväalue.

Tekstiilitaiteilija suunnittelee ja valmistaa korkeatasoisia taide- ja käyttötekstiileitä.

Texolainen on

Tekstiilitaiteilija

Tekstiilisuunnittelija

Muotoilija

Designer

Taiteellinen johtaja

Luova johtaja

Taidekäsityöläinen

Asiantuntija

Tutkija

Opettaja

Toimittaja

Ammatinharjoittaja

Yrittäjä