Helena Vaari – Neula siveltimenä

Helsingin tuomiokirkon Krypta  24.7.-18.8.2019

Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

ma-la 11-17  su 12-17       09 2340 6120   www.helsingintuomiokirkko.fi

Näyttelyssä on esillä tekstiilitaiteilija Helena Vaarin suunnittelemia ja valmistamia taide- ja kirkkotekstiilejä. Vaari on suunnitellut viisi piispankaapua ja kirkkotekstiilit yli kymmeneen kirkkoon sekä ollut muotoilijana Sellgrenillä Orimattilassa ja Marja Kurjella Helsingissä. Taiteilijan koti ja ateljee ovat Hollolassa.

30 vuoden aikana Vaarin käsistä on lähtenyt lähes 300 kpl kirkkotekstiilejä. Ne kaikki ovat edelleen käytössä kirkkojen tilaisuuksissa. Näyttely on harvinainen tilaisuus nähdä yhdellä kerralla liturgisia tekstiilejä eri kirkoista. Esillä on myös piispa Teemu Laajasalon piispankaapu.

Tekstiilitaiteilija Helena Vaari on myös taidekäsityöläinen ja hän valmistaa suunnittelemansa tekstiilit. Hänen tekniikkansa on vaativaa taidekäsityötä, jossa yhdistyvät vapaa taidekirjonta ja applikaatio. Kirkkotekstiilit valmistettiin jo keskiajalla kirjomalla ja ompelemalla. Vaarin taidekirjonta pohjautuu vanhaan perinteeseen tämän päivän menetelmillä.

www.helenavaari.fi   050 384 7071