Teokseni koostavat kuitu kerrallaan tunnelmia arjen tilanteista ja olemisen ihmeistä. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä? Teoksissani esiintyy usein ihmisen fyysisestä olemuksesta muistuttavia orgaanisia kuvioita, mutta ne lomittuvat ja sulautuvat juuristojen ja oksien verkostoja kuvaaviin muotoihin olematta kuitenkaan erityisesti mitään niistä. Näiden muotojen samankaltaisuus ja loputon variointi sekä niiden elämää ylläpitävä luonne on kiehtova ja niissä hauraus ja vahvuus kulkevat käsikädessä. Työtapaani voi verrata maalaamiseen, piirtämiseen ja kuvanveistoon, mutta materiaalina on pellavakuitu, jota yleensä käytetään esim. öljymaalauksen tai grafiikan pohjamateriaalissa. Tekniikallani on yhteyksiä myös paperinvalmistukseen ja tekstiiliin. Erityisen tekniikan avulla teokseni muotoutuvat vapaasti eivätkä rajaudu kehysten mukaan. Hauraasta ulkonäöstään ja keveydestään huolimatta teokseni voi ripustaa ilman kehyksiä ja antaa valon ja varjon luoda muuntuvia kertatumia.

Teoksiani on esillä syyskuussa 2019 myös ryhmänäyttelyissä Kyotossa (JP), Madridissa (SP), Budapestissä (HU) ja St Louisissa (MO, USA). Minulla on ollut 22 yksityisnäyttelyä ja teoksiani on esitelty yli 200 ryhmänäyttelyssä vuodesta 1990. Teoksistani on julkaistu artikkeleita mm. taidelehti Hifructose https://bit.ly/2H3QnNW (2019) ja kirjassa C. Vannier: De Fil en Aiguille (2018, Pyramyd, FR). Olen saanut Uudenmaan taidepalkinnon 2015. Asun ja työskentelen Helsingissä sekä Sipoossa.

Galleria Duetto, Kalevankatu 15, 00100 Helsinki, ti-pe 11-17, la-su 12-16

kuva: ”Pyörittäjä” pellavakuitu 2019