Maija Arela (s.1950) pyörittää tytärtensä Annin ja Viivin kanssa nimeään kantavaa perheyritystä, joka tunnetaan erityisesti kashmirista ja merinovillasta valmistetuista neulevaatteista sekä uudenlaisesta vaatteidenhuoltopalvelusta. Arela tunnetaan myös työstään kansainvälisessä värineuvostossa Intercolorissa.

Ornamo-palkinto on arvostettu tunnustus, joka tekee näkyväksi ajankohtaista muotoilua ja taideteollista taidetta. Ehdotukset palkinnonsaajiksi tulivat Ornamon jäseniltä. Ornamon hallitus valitsi 26 ehdokkaan joukosta kolme finalistia. Tämän vuoden muut ehdokkaat ovat teollinen muotoilija Ville Kokkonen ja jalkinesuunnittelija Minna Peltomäki. Ehdokkaat ovat muotoilun näkemyksellisiä uudistajia ja heitä yhdistää bisnesajattelun lisäksi kansainvälisyys, kiinnostus materiaaleihin sekä elinkaariajatteluun.

Voittajan valitsee tänä vuonna Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi. Ornamo-palkinnon voittaja julkistetaan 5.12. Helsingin Musiikkitalossa.