Ariadna Donner, Soile Hovila, Aino Kajaniemi ja Inka Kivalo

Näyttely Suomen käsityön museossa 4.1.–17.5.2020 Jyväskylässä

Neljän tekstiilitaiteilijan Adriana Donnerin, Soile Hovilan, Aino Kajaniemen ja Inka Kivalon näyttely on monipuolinen kokonaisuus modernista kuvakudoksesta. Kuvakudokset eli gobeliinit ovat seinille ripustettavia tekstiilejä, joita kutsutaan myös seinävaatteiksi. Nykyisin niitä valmistetaan myös koneellisesti, mutta Donner, Kajaniemi, Kivalo ja Hovila kutovat gobeliineja kangaspuilla käsin ikivanhaa tekniikkaa hyödyntäen. Näyttelyn taiteilijat ovat kokeneita ja monipuolisia tekijöitä, joilla jokaisella on oma äänensä ja tapansa tehdä kuvakudosta.

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
p. 014 266 4370
craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi
Avoinna ti–su klo 11–18.