TEXO ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 16.4.2020 poikkeuksellisesti verkossa. Virtuaalisesti läsnä oli runsas joukko aktiivisia texolaisia ympäri Suomen – lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Kevätkokouksessa käsiteltiin menneen vuoden toimintakertomus sekä hyväksyttiin vuoden 2019 tuloslaskelma ja tase. Viime vuoden hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Kokouksessa virisi myös intohimoista keskustelua sekä yhdistyksen että tekstiilitaiteilijoiden ja -suunnittelijoiden tulevaisuuden näkymistä ja ammatinharjoittamisen haasteista niin nyky-Suomessa kuin kansainvälisestikin. Monen jäsenen suusta kumpusi huoli tekstiilialan asiantuntijuuden ja erityisosaamisen arvostuksen heikkenemisestä ja jopa taidon katoamisesta. Jäsenten toive tekstiilialan näkyvyyden parantamiseksi päätettiin ottaa hallituksessa erityiseen tarkasteluun erilaisten kehitystapojen sekä parhaiden viestinnällisten tuotantotapojen löytämiseksi. 

TEXO ry:n hallitus kannustaa jäsenistöään yhä monipuolisempaan ja avoimempaan keskusteluun niin sanoin kuin kuvin. Omasta osaamisestaan saa olla ylpeä! Tavoitteemme on tehdä suomalaista tekstiilitaidetta tunnetuksi ja edistää suomalaisten tekstiilitaiteilijoiden ammatillista yhteistyötä taiteen, muotoilun, kaupan ja tutkimuksen alueilla, mutta emme pysty siihen yksin. Tarvitsemme nyt jokainen toistemme tukea enemmän kuin koskaan.