European Tapestry Forumin ARTAPESTRY6 teoshaku on käynnissä. ARTAPESTRY on kansainvälinen, eurooppalaisen kuvakudostaiteen jurytetty näyttely. Näyttely vierailee 3-4 eri maassa. Kiertue tulee myös Suomeen, Keravan taidemuseo SINKKAan.

Teoshaku on suunnattu ammattilaistaiteilijoille, jotka asuvat ja työskentelevät Euroopassa.

KUVAKUDOKSEN KRITEERIT:
Tarjotun teoksen tulee olla taiteilijan itsensä suunnittelema ja kutoma.
Teos ei saa olla yli 5 vuotta vanha. (valmistunut vuoden 2015 aikana tai sen jälkeen).
Tarjottavan teoksen on  oltava vähintään 1,44 m2 (esim. 120 x 120 cm tai 60 x 240 cm) eikä sen tulisi olla suurempi kuin 400 x 400 cm.

ETF:n päätavoitteena on edistää ja esitellä käsinkudottua kuvakudosta, mutta alan innovaatioiden edistämiseksi tuomaristo voi valita pienen määrän teoksia (enintään 10% näyttelystä), jotka on toteutettu eri tekniikoilla, kuten jacquard kutomalla. Kaikkien töiden on täytettävä kaikki muut valintakriteerit.

NÄYTTELYYN HAKEMINEN:
Näyttelyyn haetaan hakulomakkeella, jonka voit pyytää TEXOn hallitukselta sähköpostitse. Hakemuslomake on englanninkielinen. Hakemus ja muut tarvittavat dokumentit toimitetaan näyttelyn järjestäjälle WeTransfer palvelun avulla. Teoshaku näyttelyyn päättyy 31.7.2020.

KUSTANNUKSET:
Näyttelyn osallistumismaksu on 40,00 euroa. Osallistumismaksu tulee olla maksettuna ennen jurytyksen alkamista. European Tapestry Forum veloittaa 10% välityspalkkion näyttelystä myytävistä teoksista. Kaikki teokset pysyvät näyttelyn mukana kiertueen ajan ja ne toimitetaan mahdollisille ostajille näyttelyn päättymisen jälkeen.

Lisätietoja näyttelystä sekä hakuohjeet ja -lomakkeet löydät tästä.

Artikkelin kuvituskuvana on yksityiskohta Aino Kajaniemen kuvakudoksesta ”Stretch” (2013).