Tekstiilitaiteilija Päivi Vaarulan näyttely ”Islantilaisessa metsässä” Forssan museon Galleria Moletissa 7.7. – 2.8.2020.

Forssalaissyntyisen tekstiilitaiteilija Päivi Vaarulan näyttely “Islantilaisessa metsässä” kuvaa vieraassa maassa asumiseen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Se on saanut inspiraationsa Vaarulan kahden vuoden pituisesta oleskelusta Islannissa, Hallormsstaðurissa sekä myöhemmistä residenssijaksoista Islannin
pohjoisrannikolla ja Reykjavikissa.

Hallormsstaður on Islannin suurin metsäalue, harvinainen paikallisille, mutta Vaarulalle metsäympäristö toi tuttuuden tuntua. “Vieraassa maassa näkee itsensä uusin silmin”, taiteilija toteaa. Muuton, uuden ympäristön, työn ja erilaisen luonnon voimauttava ote näkyy töissä. Teosten taustalla on myös kaikuja muuttoon liittyvistä turhautumisen ja masennuksen tunteista. Vaikka islantilaisissa on paljon samaa kuin suomalaisissa, on hyvä muuttaa maahan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Islantilainen, joka tulee toiseksi, voittaa hopeaa. Näitä islantilaisuuden positiivisia, voimaa antavia puolia olen halunnut tuoda myös töihini.“  

***

Galleria Moletti
Wahreninkatu 12,
30100 Forssa

Huom! Museo pyrkii huolehtimaan vierailijoidensa turvallisuudesta kaikin tavoin. Museon tiloissa on saatavilla käsidesiä ja kertakäyttöhanskoja. Pintoja siivotaan tehostetusti. Tulethan vain terveenä museoon!