Tarja Walliuksen 60 v Juhlanäyttely TOIVO – HOPE esillä Varkauden kirjaston näyttelytilassa lokakuuhun saakka.

Varkaudesta syntyisin oleva kuvataiteilija Tarja Wallius työskentelee projektinomaisesti. Valmiiden tilateosten taustalla on usein
taiteilijan muistot ja kuullut tarinat. 2015 hän tutki naisen eri rooleja haastattelemalla suvun naisia. DREAM nähtiin Vanhassa Varkaudessa Peltolan galleriassa. Hääpukua muistuttava vannehame korsetilla koostuu vanhoista nenäliinoista, joihin oli kirjottu suvun naisten tarinoita.

Juhlanäyttelyn kuusi isoa tilateosta vuosilta 2000 – 2020 edustavat taiteilijan taideprojekteja koti- ja ulkomailla.
Näyttely on saanut nimensä lentoinstallaatiosta, joka liittyy sukuhistoriaan. Materiaaleina ovat Pielisen rannoilta kerätyt luonnonainekset. Roskataideprojektin 2017 taustalla on residenssityöskentely Etelä-Afrikassa. Näyttelyn Toinen tiili seinässä-installaatio toteutui ympäristöstä löytyneistä pienistä sipsipusseista ja San-nuorten työpajoissa tekemistä symboleista.

Tarja Wallius lähestyy aiheita tekstiilitaiteen näkökulmasta. Teososat on liitetty ompelemalla tai punomalla yhteen. Näin myös valoteoksessa Haraso – Hyvä, jonka aineksina ovat Murmanskista kerätyt roskat. Puhtaasti kotimainen teos on Jokapäiväinen juhlamme, jossa puiset työkalut ja keittiövälineet edustavat ihmisten välisiä suhteita ja naisena olemista. Tekniikat ja tekemisen tapa puolestaan kertoo ympäristöasioiden tärkeydestä.

Tekstiilitaiteilijat TEXO ry onnittelee Tarjaa lämpimästi!

TOIVO – HOPE
Tarja Wallius 60 v Juhlanäyttely

5.9. – 29.10.2020

Varkauden taidemuseo PopUp
Varkauden kirjaston näyttelytila
Osmajoentie 1,
78200 Varkaus

ma – to 10 – 19
pe 10 – 17
la 10 – 15

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kuvituskuvana on yksityiskohta Tarja Walliuksen installaatiosta Toivo – Hope.