European Textile Networkin (ETN) tekstiilikonferenssia ja yleiskokousta on päätetty siirtää vuodella vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Alun perin toukokuussa 2021 järjestettäväksi suunniteltu konferenssi järjestetään Pietarissa 22.–25.5.2022.

Konferenssi järjestetään yhteistyössä paikallisen Stieglitzin valtion taide- ja muotoiluakatemian kanssa. Konferenssin aikana kuultavat luennot ja siihen kuuluva näyttely järjestetään akatemian tiloissa. Seminaariohjelmaa on tarjolla myös Pietarin Etnografisessa Museossa sekä Venäjän vaikuttavimmassa museossa Eremitaašissa, joka toimii myös ETN konferenssin virallisena kumppanina. Molemmilla museoilla on mittavat tekstiilitaidekokoelmat, joihin seminaariin osallistuvat vieraat pääsevät tutustumaan.

Konferenssin teemana on ”Koodit – tarinat tekstiileissä” (Codes – stories in textiles). Seminaarin aikana kuultavat luennot ja museovierailut valaisevat lukemattomia tekstiileihin kätkettyjä tarinoita, jotka heijastelevat kulttuurien luonnetta.

Muuttuneesta aikataulusta johtuen konferenssin ohjelmaa päivitetään, mutta alustava aikataulu on jo esillä ETN:n verkkosivuilla. Ilmoittautuminen ja rekisteröinti tapahtumaan alkaa kevään 2021 kuluessa.

***
Artikkelin kuvituskuva: ETN