”Näin unta ihmeellisestä paikasta, jossa kukki kaikki maailman kukat kaikissa maailman väreissä. Tuossa värikkäässä ja iloisessa paikassa olin ihmeellinen otus. Minulla oli ihmeelliset kädet ja ihmeelliset jalat ja olin kauttaaltaan kukkien peitossa. Minua ympäröivät muut ihmeelliset otukset, mitä ihmeellisimmissä muodoissaan. Jotkut otukset muuttivat koko ajan muotoaan aivan kuin ne olisivat nestemäisiä. Jotkut otukset muistuttivat etäisesti ihmisen ruumiin osia, aivan kuin olisin nähnyt kävelevän silmän! Jotkut otukset eivät muistuttaneet yhtään mitään aiemmin näkemääni. Meitä oli kaikenlaisia, toinen toistaan ihmeellisempiä ja erilaisempia otuksia. Tunsin syvää yhteenkuuluvuutta ja rauhaa. Minun oli hyvä olla siellä, täällä ja tuolla. Olin vain, muiden kanssa.” 

Fantastical Creatures in the Sexotic Garden​ -näyttely kertoo identiteetistä, seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja itsensä löytämisen ilosta​.​ Näyttely on värien ilotulittelua, pala fantasiaa, leikkisä ja humoristinen katsaus taiteilijan mielenmaisemaan. Teoskokonaisuus koostuu jacquard-kankaista, käsin tuftatuista ryijyistä ja maalauksista.

Matilda Palmu (synt. 1986) on Helsingissä työskentelevä feministinen taiteilija ja muotoilija, joka saa inspiraation teoksilleen omasta elämästään ja rikkaasta unimaailmastaan. Hänen työskentelyään ohjaava mantra on ​“more is not enough”. Matilda on Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n hallituksen jäsen 2021.

Näyttely on esillä HAA Galleriassa 4.2.-27.2.2021.

HAA Galleria
Avoinna ti–la 12–18
Suomenlinna C1, 00190 Helsinki

***
Artikkelin kuvituskuvana on Matilda Palmun käsin tuftattuja ryijyjä, valokuva: Tiina Palm