Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n monivuotinen puheenjohtaja, tekstiilisuunnittelija Miia Pöytälaakso on ehdolla Ornamon hallitukseen kaudelle 2022-2023. Miia on palkittu muotoilu- ja brändiasiantuntija, jolla on yli 15 vuoden kansainvälinen kokemus tekstiili- ja pintasuunnittelusta sekä kokonaisvaltaisesta konsepti- ja tuotemuotoilusta niin yrittäjänä kuin in-house -suunnittelijana. Viime vuosina Miia on laajentanut asiantuntijarooliaan myös markkinointi- ja brändiviestinnän tehtäviin.

– Olen kokenut muotoilualan ammattilainen, kaupallisen tekstiilisuunnittelun asiantuntija ja järjestövaikuttaja. Tekstiilisuunnittelu, erityisesti väri- ja materiaalisuunnittelu, uudet materiaalilähtöiset innovaatiot inspiroivat ja ovat työskentelyni keskiössä. Mielestäni muuttuvan maailman edessä myös suomalaisen muotoilun historia ja arvokkaat käsityötekniikat ovat vaalimisen ja ylläpitämisen arvoisia, Miia summaa. 

Miia Pöytälaakso haluaa kehittää ja kasvattaa muotoilualan yhteiskunnallista, laaja-alaista merkitystä, luoda rohkeaa, avointa ja tasa-arvoista keskustelua eri toimijoiden välille.

– Toimin parhaillaan Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n puheenjohtajana ja koen, että aktiivinen vuoropuhelu eri alojen taiteilijoiden, suunnittelijoiden ja yritysten välillä on ensiarvoisen tärkeää. Ornamon muotoiluyhteisö itsessään on merkityksellinen ja vahva vaikuttaja, mutta laumassa yksilö voi unohtua. Suurin osa tekstiilimateriaalien parissa työskentelevistä suunnittelijoista ja uniikkeja teoksia tekevistä tekstiilitaiteilijoista työllistää itsensä omin voimin, yksityisyrittäjinä. Tällöin on vaara, että yksinyrittäjä jää isompien organisaatioiden, jopa asiakasyritysten tallaamaksi. Mielestäni on korvaamatonta, että Ornamon, Suomen suurimman muotoilujärjestön, hallituksessa on myös pienten yksinään kentällä toimivien ääni ja puolestapuhuja. Haluan järjestövaikuttamisen keinoin ratkoa alalla yleisesti vallitsevia ristiriitaisuuksia ja etsiä kestäviä keinoja epäkohtien korjaamiseksi, Miia tiivistää.

Äänestä sähköisesti
Ornamon hallitusjäsenten vaali käydään sähköisesti 19.10.–1.11.2021. Äänioikeutettuja ovat Ornamon varsinaiset jäsenet, jotka on hyväksytty jäseniksi viimeistään kahdeksan (8) viikkoa ennen syyskokousta, ja joilla ei ole erääntyneitä jäsenmaksurästejä. Jäsenille, joille sähköinen äänestäminen ei ole mahdollista, järjestetään äänestysmahdollisuus Ornamon toimistolla 4.11.2021 klo 14–16.

Tutustu kaikkiin ehdokkaisiin tästä.