Kuvataiteilijayhdistys Ars-Häme ry avaa tammikuussa 2022 uuden näyttelytilan Hämeenlinnaan. Taidehalli Häme ja Taidelainaamo aloittavat toimintansa kaupungin ydinkeskustassa GalleriaKONEen nykytaiteen esittämisen perinteitä ja periaatteita jatkaen. Taidehalli avautuu hämeenlinnalaisen Juha Laurikaisen näyttelyllä ”Ihmisyys ja elämän kevät”.

Uusissa tiloissa Hallituskadulla nähdään texolaisen taiteilijan Juha Laurikaisen teoksia, jotka hän on koostanut merkityksellisiksi kokemistaan kuvista. Kuvat ovat syntyneet usean eri vuoden aikana, useissa eri muodoissa. Esillä on teoksia, joissa on yhdistelty erilaisia painamisen, piirtämisen ja maalamisen prosesseja ja tekniikoita. ”Teos neuvoo myös aina tekijäänsä. Koen tehtäväkseni tutkia ja tulkita elämää, ihmistä ja kulttuurin kerrostumiin kertyneitä ihmiskunnan aikaansaannoksia. Teoksissani pyrin runolliseen kuvaan. Toteutan teokseni paperille serigrafian, guassimaalauksen ja piirtämisen tekniikoilla.” Juha kuvailee.


I H M I S Y Y S  J A   E L Ä M Ä N  K E V Ä T
8.1.2022 – 1.2.2022

Taidehalli Häme
Hallituskatu 14
13100 Hämeenlinna

***

Kuvituskuvassa Juha Laurikaisen teos ”Talven Ruusu” (2021)