Texolainen suunnittelija Tanja Kallio suunnitteli uuden tapettimallin Pihlgren ja Ritola Oy:lle. Pihlgren ja Ritola Oy on viimeisiä edelleen toiminnassa olevia tapettitehtaita Suomessa. 1930-luvulta saakka toiminnassa ollut yritys tuottaa ja valmistaa aitoja paperitapetteja, joissa perinne ja design kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Vuosikymmenten aikana Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola on hyödyntänyt tapettiensa suunnittelussa useiden tunnettujen suunnittelijoiden ja muotoilijoiden luovuutta ja ammattitaitoa. 

Juolu on muotoilija Tanja Kallion suunnittelema uutuustapetti, joka on saanut inspiraationsa erämaiden poluista ja kivikoista, askeltamisen rytmistä ja luonnonmuotojen sattumanvaraisesta järjestyksestä. Juolu on jännittävästi väritetty, nykyaikainen tapetti, joka luo tilaan hauskaa vaakasuuntaista tekstuuria. Juolu on painettu perinteisin menetelmin Pihlgren ja Ritola Oy:n omalla tehtaalla Akaassa.

Tekstiili- ja pintasuunnittelun lisäksi Tanja Kallio tunnetaan ennen muuta hurmaavista tekstiilitaideteoksistaan, joissa perinteiset käsityötekniikat yhdistyvät minimalistiseen muotokieleen. ”Minua motivoi kestävä suunnittelu, aitous ja estetiikka. Haluan töissäni kertoa ja luoda tarinoita kuvallisin keinoin – inspiraatiota ammennan Skandinavian luonnosta, omakohtaisista luontokokemuksista sekä suomalaisesta käsityöperinteestä. Suunnitteluni liikkuu usein abstraktin ja esittävän välimaastossa: keskeistä siinä on tunnelma ja värien rooli tämän tunnelman luomisessa” Kallio kertoo.

Tutustu Juolu -tapettiin Tapettitehtaan sivuilla.

***

Artikkelin kuvassa Juolu -tapetteja eri värityksissä. Kuva: Hanna Kuuskoski