TEXO etsii jäsenistöstään ehdokkaita valtion taidetoimikuntien jäseniksi vuosille 2023-2024. Ehdokasasettelu on käynnissä 15.5.2022 saakka.

Taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) asiantuntijaelimiä. Jäsenten keskeisin tehtävä on toimia oman alansa asiantuntijoina ja vertaisarvioijina. Taidetoimikunnat päättävät apurahoista ja palkinnoista. Valtion toimikunnat antavat myös lausuntoja muun muassa yhteisöjen hakemuksista sekä taiteilijaeläkehakemuksista.

TEXO hakee ehdokasta erityisesti muotoilun taiteenalalle. Tutustu muotoilun alan taidetoimikuntaan tästä linkistä. Haettavana on myös alueellisten taidetoimikuntien edustajat. Tutustu alueellisiin taidetoimikuntiin tästä.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan alan edustajana, ilmoittaudu TEXOn hallitukselle viipymättä sähköpostitse info@tekstiilitaiteilijattexo.fi Tekstiilitaiteilijat TEXO toimittaa hallitukselle saapuneet ehdokaslistat Taiteen edistämiskeskukselle sähköisesti 15.5. klo: 16 mennessä. Taideneuvosto tekee päätökset taidetoimikuntien jäsenistä marraskuun 2022 aikana.

Kirjoita omaan ehdokasesittelyysi seuraavat tiedot:

1) nimi
2) syntymävuosi
3) arvo ja ammatti
4) äidinkieli
5) kotikunta
6) puhelinnumero
7) sähköpostiosoite
8) maininta, että ehdokas on suostunut tehtävään
9) lyhyt esittely ehdokkaasta
 

Huom! Kerro viestissäsi haetko paikkaa valtiollisesta muotoilun alan toimikunnasta vai alueellisesta taidetoimikunnasta. 

***
Tiedotteen uutiskuvassa näkymä Designmuseon Vihreää väriä -näyttelystä. Kuva: Miia Pöytälaakso