Domaine de Trévarezin kesäkauden taiteilijavieraana on suomalainen tekstiilitaiteilija Raija Jokinen. Näyttely tarkastelee ihmisen suhdetta luontoon esitellen Raijan herkkiä tekstiiliteoksia, jotka leikkivät tilakäsityksellämme. Orgaaniset siluetit, joihin on kirjottu lempeää melankoliaa, muodostavat reitin linnan sisällä ja sen puutarhoissa. Näyttely on avoinna Trévarezin linnassa ja linnan ympäristössä 9.10.2022 saakka. Näyttely kuuluu Regard d’artiste -sarjaan, jossa on aiemmin esitelty mm. Patrick Dougherty, Bob Verschueren, Gilles Clément, Eva Jospin.

Näyttelystä on toteutettu kirja, jossa on tekstit ranskaksi ja englanniksi Kouvolan taidemuseon intendentti Mari Lehtosalolta ja taiteilija, kriitikko Hannu Castrénilta. Kuvat on ottanut Philippe Robin. Kirja on myynnissä Trévarezin lisäksi Locus Soluksen verkkokaupassa.

Katso näyttelyn valmistumisesta koostettu ranskankielinen video Youtubesta.

***

R E G A R D   D ’ A R T I S T E  2 0 2 2
R A I J A  J O K I N E N
30.4. – 9.10.2022

Domaine de Trévarez
29520 Saint-Goazec
FRANCE

***
Kuvituskuvana kuvankaappaus yllä mainitulta videolta.