Texolaisen tekstiilitaiteilijan Melissa Sammalvaaran ryijyt levittäytyvät kesägallerioihin ympäri Suomen. Helsinkiläisen Sammalvaaran modernit ryijyt hurmaavat moniulotteisella muotokielellään ja rikkailla väreillään. Hän inspiroituu luonnosta ja sammaleista luoden moderneja ryijyjä, joissa hän tarkastelee tilallisuutta ja nykyihmisen luontosuhdetta erilaisiin pintoihin, materiaaleihin ja tekniikoihin.

Melissa Sammalvaaran uusin teos ”Tuohi” on parhaillaan esillä Pariisissa, Suomen Ranskan instituutissa. ”Tuohi” on osana Institut finlandais’in Café Maassa esillä olevaa Écoutons la forêt pousser -näyttelyä.

K U U N T E L E   M E T S Ä Ä   J O K A   K A S V A A
26.4.-30.7.2022

Institut finlandais
60, rue des Écoles
75005 Pariisi

///

Jälkiä -näyttely Strömforsin ruukin Aula galleriassa
Sammalvaaralan toinen kesänäyttely ”Jälkiä” levittäytyy Aula Galleriaan.

J Ä L K I Ä
14.6.-10.7.2022

Aula galleria
Strömforsin ruukki
Ruukintie 10, Ruotsinpyhtää

///

Näyttely Iloa pintaan: Häkkinen, Jalava, Machreich, Sammalvaara & Tuomanen Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa
Iloa Pintaan -näyttely tuo Pasilan kaupunkitaidekeskuksen pintaan iloa ja väriä viiden taiteilijan töiden muodossa: Elsa Häkkinen, Lakriima Machreich & Riikka Jalava, Melissa Sammalvaara sekä Leena Tuomanen tuovat kiinnostavia tekstiiliteoksiaan galleriatilaan. Erilaisia tekniikoita ja materiaaleja hyödyntämällä syntyy monipuolista taidetta; kierrätys ja ympäristöystävällisyys ovat myös arvoja, joita taiteilijat jakavat.

I L O A   P I N T A A N
15.6.-23.7.2022

Pasilan kaupunkitaidekeskus
Opastinsilta 6,
00520 Helsinki

***

Kuvassa Melissa Sammalvaaran ryijy ”Riemu” (2021), joka on esillä Iloa Pintaan -näyttelyssä Pasilassa.