Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n ja Taiteilijat O ry:n yhteistyössä tuottaman Paljain silmin -näyttelyn yhteydessä järjestetään jäsenille suunnattu työhyvinvointipäivä lauantaina 20.8.2022 Voipaalan taidekeskuksessa.

Työhyvinvointipäivän päätapahtuma on sisustusarkkitehti, muutosvalmentaja Maaretta Tukiaisen ohjaama luomisprosessia vahvistava työpaja ”Vapauta luovuutesi”. Ohjelmaan kuuluu myös yhteinen lounas sekä näyttelyyn ja Voipaalan alueeseen tutustuminen. Työhyvinvointipäivä on yhdistysten jäsenille maksuton ja se sisältää bussikuljetuksen Hämeenlinnasta Voipaalaan ja takaisin, sisäänpääsymaksun näyttelyyn sekä lounaan ja kahvin.

ILMOITTAUDU MUKAAN 8.8.2022 MENNESSÄ
Mukaan mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautunutta. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä tiedot erityisruokavaliosta, Museokortista sekä sen, tuletko yhteiskuljetukseen mukaan Hämeenlinnasta. Mahdolliset peruutukset on tehtävä 15.8. mennessä osoitteeseen projects@artistso.fi

Ilmoittaudu hyvinvointipäivään tästä linkistä: https://www.survio.com/survey/d/J7I5Z1U8L6F9L5L2W

Päivä kustannetaan Taiteilijat O ry:n saamasta Taiken erityisavustuksesta.

PÄIVÄN AIKATAULU
10.00-10.30 Vapaaehtoinen vierailu Wetterhoff -talossa.
10.45 Bussikuljetus Hämeenlinnan linja-autoasema – Voipaalan taidekeskus
11.30 Lounas
12.15 Työpaja + kahvitauko sopivassa välissä
15.15 Näyttelyyn ja Voipaalan alueeseen vapaata tutustumista
16.00 Bussikuljetus Voipaalan taidekeskus – Hämeenlinnan linja-autoasema

BUSSIKULJETUS
Yhdistykset tarjoavat työhyvinvointipäivään osallistuville jäsenille bussikuljetuksen Hämeenlinnasta Voipaalaan ja takaisin Hämeenlinnaan. Bussi Voipaalaan lähtee Hämeenlinnan linja-autoasemalta klo 10.45.

Mikäli saavut Hämeenlinnaan Helsingin suunnasta voit tulla joko bussilla tai esimerkiksi R-paikallisjunalla. Helsinki-Hämeenlinna bussi lähtee Kampista klo 8.30 (perillä HML 9.55.)  Yhteiskuljetusta odotellessa suosittelemme tutustumaan linja-autoaseman vieressä sijaitsevaan historialliseen Wetterhoffin taloon, jossa sijaitsee mm. Wetterhoff-myymälä sekä Cafe Hoffi. Lisätietoja löytää osoitteesta www.wetterhoff.fi.

Bussi Tampereen suunnasta saapuu Hämeenlinnaan klo 10.40.

TYÖPAJA
Vapauta luovuutesi!

Kolme työkalua luomisprosessin onnistuneeseen läpivientiin:
”Innostun nopeasti, mutta jonkin ajan päästä lässähtää, ja luovun ideasta.”

”Idean saatuani eksyn yksityiskohtien viidakkoon ja tekemisestäni katoaa ilo.”

”Jo alkuun pääsyssä kangertelee, koska tulevat esteet lannistavat, ja luovutan jo ennen kuin olen aloittanut.”

Tunnistatko itsesi jostakin näistä? Ei hätää, sillä luovan prosessin onnistunut läpivienti edellyttää syvällistä itsetuntemusta ja monenlaisia mielen taitoja. Erityisen tärkeää on kyky vaihtaa prosessin aikana roolista toiseen ja ylläpitää luottamusta siihen, että jossain vaiheessa saa tekemänsä päätökseen.

Onneksi luovassa prosessissa tarpeelliset taidot eivät ole sisäsyntyisiä, vaikka persoonakohtaisia erojakin löytyy, vaan niitä voi oppia ja harjoitella, ja sitä kautta vahvistaa omaa ammatillista osaamistaan.

Työpajassa saat haltuun kolme konkreettista työkalua oman luovuutesi vahvistamiseen. Koulutuksen aikana pääset kokeilemaan ja harjoittelemaan niitä turvallisessa ilmapiirissä yhdessä muiden osallistujien kanssa. Saat aiheesta myös taustatietoa ja kuulet inspiroivia esimerkkitarinoita.

Muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen

Kouluttajana toimii sisustusarkkitehti, muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen, joka on kirjoittanut 15 kirjaa luovuudesta ja mielen taidoista, mm: Luova tauko – löydä oma tapasi elää (2018), Hyvän mielen koti (2021), Tärkeintä tänään (2018) sekä Hyvän mielen vuosi (2017). Koulutuksen viitekehyksenä on luovuuden ja positiivisen psykologian tutkimus sekä voimavaralähtöiset valmennuskäytänteet. Maaretta on myös juontanut podcast-sarjoja. Voit kuunnella hänen Hyvän mielen koti -podcastiaan täältä
Työpajaan osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintona Maaretta Tukiaisen teos.
Artikkelin kuvituskuva: Petra Veikkola