Hei TEXOlainen! Lähde mukaan TEXOn jäsenekskursiolle Suomen käsityön museoon torstaina 19.1.2023!

Iltapäivän aikana tutustumme tekstiilitaiteilija, muotoilija Elina Heleniuksen juhlanäyttelyyn sekä tekstiili- ja kuvataiteilija Virpi Vesanen-Laukkasen retrospektiiviseen näyttelyyn taiteilijoiden itsensä opastamana. Elina Heleniuksen näyttely Kudottuja näkymiä on esillä museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa. Aistihavaintoihin vetoava näyttely tarjoaa yleisölle vaikuttavia värillisiä elämyksiä, vahvaa materiaalin tuntua ja tarkkaa rakenteellista ja sidoksellista suunnittelutyötä. Näyttely juhlistaa Elina Heleniuksen 35-vuotista uraa tekstiilitaiteen ja -suunnittelun parissa. Virpi Vesanen-Laukkasen näyttely Kohtaamispisteitä levittäytyy museon Aulagalleriaan. Virpin mukaan ideat teoksiin syntyvät, kun materiaali ja tarina kohtaavat. Sen jälkeen neula ja lanka kohtaavat kankaan tai paperin. Kolmas kohtaamispiste syntyy näyttelytilassa, kun näyttelyvieras luo valmiista teoksista oman tulkintansa. Esillä on teoksia, joissa Virpi on tulkinnut naiseuden kuvastoa sekä satuja ja tarinoita ja leikitellyt lempeästi kliseillä.


Museovierailu on jäsenille maksuton. Matkakulut ovat omakustanteiset.
Tarkemmat lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostitse 16.1.2023 mennessä: info@tekstiilitaiteilijattexo.fi

Vinkki! Texolaiset ovat jo varanneet junalippuja Helsingistä Jyväskylään suuntautuvaan junaan.
Mikäli haluat samaan vaunuun, varaa lippusi VR:n junaan IC93, lähtö Hkistä 19.1. klo 09.03 vaunu nro 2. Paluu Jyväskylästä saman päivän aikana IC88 klo 18.10, vaunu nro 2.