Horjuva, hajonnut, sirpaloitunut. Yhteys katkennut. Ajatusten kiihtyvä vuoristorata. Levennyt laajakaista, joka etsii yhteyttä. Viiltävä ääni pakenee kosketusta. Epävireinen ajatus etsii oikeaa melodiaa.

Todellisuuksia -näyttelyn teoksissa Hiltunen tarkastelee mielen säröytymistä ja siihen liittyviä kysymyksiä tekstiilitaiteen keinoin yhdistämällä odottamattomia, uudenlaisia materiaaleja perinteisiin kudonta- ja lankatekniikoihin. Kolmiulotteiset, abstraktit tekstiiliteokset pyrkivät antamaan fyysisen muodon mielen sisäisille pohdinnoille ja tapahtumille.

Teosten aiheina ovat muun muassa loogisuuden ja irrationaalisuuden rajapinnat, kaaoksen ja järjestyksen suhde. Mitä on todellisuus ja kenen se on? Onko todellisuus yhteinen ja jaettu? Voiko toisen todellisuuteen nähdä?

_____

Niina Hiltunen on Pirkanmaalla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija-tekstiilitaiteilija. Näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuonna 2022. Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Kangasalan kaupunki. Tällä hetkellä Hiltunen työskentelee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston myöntämällä 1-vuotisella apurahalla.

Todellisuuksia – tekstiiliteoksia
Niina Hiltunen
7.11.– 3.12.2023
Galleria Moletti, Wahreninkatu 12, Forssa
Avoinna ti-pe 10-16, la 10-14, su 12-16

Taiteilijatapaaminen 3.12. klo 14-16 näyttelyn viimeisenä päivänä.

Kuva: Studio Anna-Liisa Nikus