Ornamon Teosmyynti järjestetään tänä vuonna Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Design Lab Galleriassa 10.-18.2.2024. Taideteollisen taiteen näköalapaikassa on mukana yli 90 taiteilijaa ja muotoilijaa. Näyttelyripustuksesta ja teosvalinnoista vastaa kuvataidekriitikko ja kuraattori Veikko Halmetoja.

Teosmyyntinäyttely on löytänyt yleisönsä alaa seuraavien sekä taiteenostajien keskuudessa ja vakiinnuttanut paikkansa uniikin nykytaiteen ja taidekäsityön katselmuksena. Galleriassa on esillä perinteiseen tapaan kattaus ornamolaisten tekijöiden materiaalilähtöisiä taideteoksia ja uniikkeja käyttöesineitä muun muassa keramiikasta, lasista, tekstiilistä ja puusta. Taiteilijoita on mukana yli 90. Teokset saa heti mukaansa, ja näyttelyä täydennetään sitä mukaa kun teoksia myydään. Mukana on uusimpia teoksia niin etabloituneilta taiteilijoilta kuin uusia lahjakkaita tekijöitä. Tänä vuonna näyttelyssä nähdään kahdenkymmenen texolaisen teoksia. Esillä on mm. Melissa Sammalvaaran upeat ryijyt, Sini Villin tekstiiliveistokset sekä Päivi Vaarulan, Elina Heleniuksen ja Sari Kettusen taidokkaat kudonnaiset. Tutustu esillä olevaan tekstiilitaiteeseen tästä linkistä.

Näyttelyripustuksen suunnittelija Veikko Halmetoja on tehtävästään innoissaan.
– On kiinnostavaa suunnitella esillepano, jossa pääosan saa runsas herkullisuus.  Nostan esille Ornamon jäsenten uniikkeja teoksia tavalla, joka korostaa laatua, mutta ei tavoittele minimalismia. Enemmän on enemmän!, näyttelyn kuraattorina toimiva Halmetoja visioi.

Verkkokaupasta voi tehdä ennakkovarauksia
Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä myös Teosmyynnin verkkokaupassa. Verkkokauppa on uudistunut, ja ostajat voivat varata ja ostaa teoksia verkossa helposti. Verkkokaupassa on myynnissä myös teoksia, joita ei ole esillä Design Lab Galleriassa. Teokselle voi tilata kuljetuksen tai noutaa tapahtuman aikana Teosmyyntinäyttelystä.

T E O S M Y Y N T I
10.-18.2.2024

Design Lab Galleria 8. krs
Iittala & Arabia Design Centre
Hämeentie 135 A, Helsinki