Tekstiilitaiteilijat TEXO ry ja Vuoden tekstiilitaiteilija 2024 Ariadna Donner kutsuvat kaikki Ornamon jäsenet yhteiseen elokuva-aamuun Keskustakirjasto Oodin Kino Reginaan sunnuntaina 14.4. klo 11:00.

Valkokankaalla nähdään Lasse Naukkarisen dokumenttielokuva Kudottu muistikirja (52 min.), joka seuraa tekstiilitaiteilija Ariadna Donnerin Surunauha kuvakudoksen kehitysvaiheita ja avaa näyteikkunan taiteellisen luomisprosessin intiimeihin yksityiskohtiin. Heti perään esitetään Naukkarisen toinen lyhytelokuva Nautavaellus (28 min.), joka kertoo kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän ja hänen alkuperäiskarjansa matkasta Pöljältä Helsinkiin. Päivän kolmantena elokuvana nähdään Hannu Peltomaan dokumenttielokuva Rafael Wardi, keltaisen värin mestari (25 min.). Ariadna Donner ja elokuvantekijät ovat paikalla näytöksessä.  

Elokuvanäytökseen on vapaa pääsy.
Ilmoittauduthan tapahtumaan ennakkoon, sillä katsomossa on rajoitettu määrä istuinpaikkoja.
Klikkaa ilmoittautumaan.

KINO REGINA
Kaupunkikirjasto Oodi, 1krs.
Töölönlahdenkatu 4,
00100 Helsinki

***
Kuvituskuvassa yksityiskohta Ariadna Donnerin teoksesta Surunauha.