Tekstiilitaiteilijat TEXO ry ja Taiteilijat O ry järjestävät yhdistysten jäsenille suunnatun ’Menesty julkisen taiteen kilpailussa’ -seminaarin Aalto-yliopiston tiloissa perjantaina 24.5. klo 13-17. Koulutuksessa käydään laajasti ja yksityiskohtaisesti läpi julkisen taideteoskilpailun vaiheita niin taiteilijan kuin tilaajan näkökulmista ja syvennytään menestyksekkään kilpailuehdotuksen laatimiseen.

Seminaarissa perehdytään taiteilijan ja tilaajan välisiin sopimuksiin, vastuisiin ja velvoitteisiin sekä saadaan vastauksia useisiin taiteilijoita askarruttaviin kysymyksiin: Miten luetaan julkisen taiteen kilpailukutsua, kuinka arkkitehtuuripiirrosta tulkitaan ja kuinka havainnekuvia laaditaan? Kuka vastaa teoksen elinkaaresta, ylläpidosta ja huollosta? Miten huomioida alihankinnan tai vakuuttamisen osuus hinnoittelussa? Seminaarin asiantuntijapuheenvuoroissa pureudutaan kilpailussa menestymisen kannalta olennaisiin prosesseihin ja kerrotaan mm. miten kilpailuehdotus tehdään vakuuttavasti ja ammatillisesti uskottavasti.

Seminaaripäivä on maksuton ja siihen tulee ilmoittautua etukäteen. Tilaisuus striimataan, ja seminaaria voi seurata myös Zoomin kautta. Paikan päällä tai etäyhteyden välityksellä läsnä oleva yleisö voi esittää kysymyksiä asiantuntijoille suoraan puheenvuorojen jälkeen. Tervetuloa mukaan!


MENESTY JULKISEN TAITEEN KILPAILUSSA -SEMINAARI
Väre-rakennus F101, Otaniementie 14, 02150 Espoo

13.00-14.00 Opastettu taidekierros kampuksella (vapaaehtoinen, mukaan mahtuu max. 30 osallistujaa)
Outi Turpeinen, päällikkö, julkinen taide & näyttelyt, Aalto-yliopisto

14.15-14.30 Tervetuloa seminaariin!
Seminaariohjelman esittely ja  kahvitarjoilu

14.30-15.00 Puheenvuoro: STS Kilpailusäännöt ja avoimen kilpailun kulku
Viivi Kuosa, Kilpailuasiantuntija, Suomen Taiteilijaseura

– kilpailuasiantuntijan vinkit taiteilijalle kilpailuohjelman lukemiseen ja kilpailusalaisuudesta/ anonymiteetistä huolehtimiseen.

15.00-15.30  Puheenvuoro: Kansallismuseon kilpailuun osallistuminen
Tuula Lehtinen, kuvataiteilija, FreiZimmer

15.30-16.00 Puheenvuoro: Tilaajan näkökulma, kilpailuehdotusten arviointi
Kirsti Saarikorpi, korumuotoilija, Valtion taideteostoimikunta ja Kansallismuseon kilpailun kilpailulautakunta

16.00-16.10 Tauko 

16.10-16.50 Taiteilijan näkökulma
Esimerkki 1: taiteilija vahvistamatta
Esimerkki 2: Johanna Pöykkö, kuvataiteilija, tekstiilitaiteilija: prosessin kuvaus, portfoliohaku
Oulun uuden yliopistosairaalan taidekilpailu,
https://oys2030.fi/portfoliohaku/
Pöykön esitys nähdään etäyhteyden välityksellä. 

16.50-17.00 Yhteenveto, kiitokset ja päätös

ILMOITTAUTUMINEN
Huomioithan, että koulutuspäivän osallistujamäärä on rajoitettu. Päivän aloittavalle opastetulle taidekierrokselle mahtuu mukaan enintään 30 jäsentä. Varsinaisen seminaarin maksimi osallistujamäärä on 40 jäsentä. Koska koulutus on tarkoitettu sekä Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n että Taiteilijat O ry:n jäsenille seuraamme ilmoittautuneiden tasapuolista jäsenjakaumaa. Voit ilmoittautumisen yhteydessä esittää ennakkokysymyksiä tai toiveita koulutuksessa käsiteltävistä aiheista.

Ilmoittaudu mukaan 20.5.2024 mennessä tästä linkistä.

LISÄTIEDOT
nayttelyt@taiteilijato.fi

***

Artikkelin kuvituskuvassa taiteilija Kirsi Kivivirran teos STAGE Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa.
Kuva: Mika Huisman / Aalto-yliopisto