Niina Hiltusen yksityisnäyttely Kappaleita todellisuudesta avautuu Tampere-talon Talvipuutarhassa perjantaina 17.5.2024. Avajaisia vietetään klo 18-20, tervetuloa!

Niina Hiltusen yksityisnäyttelyssä nähtävät teokset ovat valmistuneet vuonna 2022. Ne ovat toimineet alkusysäyksenä hänen  taiteelliselle väitöstutkimukselleen Soiva hiljaisuus. Kolmiulotteiset, abstraktit tekstiiliteokset pyrkivät antamaan fyysisen muodon mielen sisäisille pohdinnoille ja tapahtumille. Teosten aiheina ovat muun muassa loogisuuden ja irrationaalisuuden rajapinnat, kaaoksen ja järjestyksen suhde. Mitä on todellisuus ja kenen se on? Onko todellisuus yhteinen ja jaettu? Voiko toisen todellisuuteen nähdä?

Tampere-talon Talvipuutarha näyttelytilana tuo oman lisänsä teoksiin ja niiden merkityksiin. Näyttelyn teokset on valittu ja ripustettu kokonaisuudeksi Talvipuutarhan ominaisuudet huomioiden: lasiseinät mahdollistavat teosten tarkastelun myös rakennuksen ulkopuolelta. Talon sisäportaikosta ja 3. kerroksen aulatilasta käsin suuretkin teokset asettuvat erilaiseen mittakaavaan kuin Talvipuutarhassa teoksia katsottaessa.

Tekstiili- ja kuvataiteilija Niina Hiltunen omaa vahvan musiikki-, kieli- ja kulttuuritaustan, johon hänen taiteellinen työskentelynsä nojaa. Hänen kolmiulotteiset, abstraktit teoksensa heijastelevat hienovaraisin viittauksin näiden kenttien raja-alueita ja päällekkäisyyksiä. Tarkemmin katsoen veistoksellisista teoksista paljastuu herkkiä ja hauraita piirteitä. Hiltunen asuu Hämeenkyrössä ja työskentelee työhuoneellaan Nokialla Nanson vanhassa tekstiilitehtaassa. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston myöntämällä 1-vuotisella työskentelyapurahalla.

NIINA HILTUNEN
Kappaleita todellisuudesta
17.5. — 4.6.2024

***
Tampere-talon Talvipuutarha
Yliopistonkatu 55, Tampere
Näyttely on avoinna Tampere-talon aukioloaikoina.
Näyttelyn avajaiset pe 17.5.2024 klo 18—20.