Tekstiilitaiteilijat TEXO ry järjestää teemallisen minitekstiilinäyttelyn Galleria Rongassa Tampereella 28.9. – 17.10.2024. Näyttelyyn voivat hakea kaikki Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n jäsenet.

NÄYTTELYN TEEMANA ON VÄRI
Väri kertoo aina monta tarinaa. Värien viestit ovat biologisia, elämää ohjaavia ja jopa hengissä pitäviä. Niiden sosiaaliset ja yhteiskunnalliset merkitykset ovat taas kulttuurisia; elettyyn elämään, tietoon tai uskomuksiin perustuvia. Näyttelyn teema “väritarinoita” keskittyy väreihin, niiden viesteihin ja vuoropuheluun, erilaisiin merkityksiin ja uudenlaisiin avauksiin. Syksyinen näyttelyaika nostaa esiin pimenevän vuodenajan valon ja värien kaipuun, mutta muistuttaa tummien sävyjen tuomasta hiljaisuudesta ja turvasta.

TEOSHAKU
Teoshaussa voi ehdottaa enintään kahta näyttelyn teeman mukaista kaksi- tai kolmiulotteisia teosta tai teossarjaa. Ehdotusten tulee olla valmiita teoksia, joiden koko on vähintään 5 x 5 x 5 cm ja enintään 30 x 30 x 30 cm. Sarjallinen teos voi sisältää enintään kuusi osaa, jonka jokaisen osan tulee olla em. mittojen mukainen.

Näyttelyyn voi ehdottaa myös mediateoksia esitettäväksi gallerian mediakulmassa. Mediateokset voivat olla kuvaa tai kuvaa ja ääntä. Mediateokset esitetään muistitikulta gallerian laitteilla.

HAKEMUS
Teoshakuun osallistutaan nimimerkillä, jonka vuoksi taiteilijan henkilöllisyys ei saa ilmetä hakemuksessa. Taiteilijan omalla nimellä ja/tai hakuajan jälkeen tehtyjä hakemuksia ei huomioida.

Ehdotuksessa tulee olla kirjallinen näyttelyn teeman mukainen teoskuvaus, jonka pituus on enintään 2000 merkkiä. Yksi teosehdotus voi sisältää enintään viisi (5) teoskuvaa eri kuvakulmista kuvattuna. Teosehdotus kootaan yhdeksi tiedostoksi (.pdf).

Mediakulmaan haettaessa kuvien tilalle esitetään linkit mediateoksiin. HUOM! Anonymiteetin takia, taiteilijan henkilöllisyys ei saa tulla ilmi avautuvasta linkistä.

Sähköiset hakemukset jätetään pdf -tiedostomuotoisina sähköpostilla Ornamon yhteisömanagerille Miia Pöytälaaksolle, joka toimittaa ne edelleen nimettöminä näyttelyn jurylle.

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen miia.poytalaakso@ornamo.fi viimeistään su 11.8.2024 klo 23.59 (EET)
Kirjoita sähköpostin osoitekenttään “Nimimerkki Ronga 2024” ja varsinaiseen viestiin yhteystietosi (oma nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero).
Nimeä tiedosto: Nimimerkki-Ronga-2024.pdf
Tiedoston koko: enintään 3 MB

TEOSVALINNAT
Teosvalinnoista vastaa kolmihenkinen jury, jonka muodostavat taiteilija ja muotoilija TaM Inni Pärnänen, tekstiilisuunnittelija ja TEXO:n hallituksen jäsen TaM Eija Nevala sekä keraamikko ja näyttelyn tuottaja TaM Katja Kotikoski.

Teosten jurytys tehdään hakuaikana saapuneista anonyymeistä hakemuksista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään 3.9.2024. Kaikkien ehdotusten jättäneiden jäsenyys tarkistetaan ennen teosvalintaa. Valittujen taiteilijoiden tulee olla Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n jäseniä myös näyttelyn aikana.

MAKSUT JA KORVAUKSET
Näyttelyyn mukaan hakevilta ja siihen valituilta taiteilijoilta ei peritä jurytys- eikä osallistumismaksua. Näyttelyyn osallistuville taiteilijoille ei makseta näyttelykorvausta.
Näyttelyyn valitun teoksen voi halutessaan asettaa myytäväksi. Teosmyynnistä ei peritä provisiota, mutta myynnin tapahtuessa TEXO perii tilityksestä 50€:n käsittelypalkkion kulujen kattamiseksi. Taiteilija myy näyttelyssä olevat teokset omissa nimissään.

NÄYTTELYPAIKKA
Galleria Ronga on vuonna 2009 perustettu näyttelytila, jonka toiminnasta vastaa Avara Taide ry. Galleria sijaitsee keskeisellä paikalla Tampereella viehättävässä miljöössä Rongankadulla. Gallerian kolmessa näyttelytilassa on tilaa yhteensä 73m2. 

Galleria Ronga
Rongankatu 1 C 9
33100 Tampere

AIKATAULU
Hakuaika päättyy su 11.8.2024

Teosvalinnoista ilmoitetaan viimeistään ke 3.9.2024
Näyttelysopimukset viimeistään su 8.9.2024
Teosten toimitus viimeistään su 22.9.2024

Avajaiset pe 27.9.2024 klo 18.00 – 20.00
NÄYTTELY 28.9.-17.10.2024
Purku to 17.10. klo 17.00 – 19.00

LISÄTIEDOT
Hakemukseen ja näyttelyyn liittyvät tiedustelut info@tekstiilitaiteilijattexo.fi
Hakemusten jättämisen sähköposti miia.poytalaakso@ornamo.fi

Näyttelyä koskeviin kysymyksiin vastaa näyttelyn tuottaja Katja Kotikoski sähköpostilla oman työaikansa puitteissa keskiviikkoisin (ei kuitenkaan 19.6.). Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät alta.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ
Miten seinälle ripustettavat työt kiinnitetään?
Galleria Rongan seinät ovat tiiltä ja betonia. Seiniin voi naulata kivinauloja käyttäen, mutta reikien poraaminen on pääsääntöisesti kiellettyä. Galleriassa on ripustustangot.

Voiko teoksia ripustaa katosta?
Kattoon ripustus on mahdollista vain olemassa oleviin kiinnikkeisiin.

Onko galleriassa jalustoja?
Näyttelyä varten teetetään jalustoja tarpeen mukaan.

Millä laitteita mediateokset esitetään?
Galleriassa on 46″ taulutelevisio, mediasoitin ja Imacit (2kpl). Videot toistetaan USB-tikulla, jonka tulee olla PC-alustettu ilman piilotiedostoja. USB-tikulla ei saa olla muita kuin näytettävät videotiedostot, tai toisto pysähtyy. Mahdollisuutena on käyttää myös iMac 21,5” tietokonetta, johon videot voi ladata ja toistaa iMacin omalla playerilla tai VLC:llä. Mahdollinen muu laitteisto tulee taiteilijalta itseltään.

Mikä on mediatiedostojen tiedostomuoto, resoluutio ja ääni?
Tiedostomuoto MP4. Resoluutio enintään 1920×1080. Ääni 44100 Hz (Full HD). 

***

Artikkelin kuvituskuvassa Maija Eskon maalaus kankaalle.